Bayvantic vet – punkkilääke koirille

Suojaa koiraa puutiaisilta ja tietyiltä hyttysiltä


  • Suojaa: Puutiaiset, kirput, tietyt hyttyset, hietasääsket, pistokärpäset ja karvanlähtöä aiheuttavat väiveet

  • Valmistemuoto: Paikallisvaleluliuos (liuos pipetissä)

  • Vaikutusaika: Hoito tehoaa puutiaisiin ja tiettyihin hyttysiin jopa 4 viikon ajan

  • Lemmikkityyppi: Koira, myös pentu alkaen 7 viikon iästä ja 1,5 kg:n painosta

Bayvantic vet – punkkilääke koirille

Bayvantic vet on pitkäkestoinen paikallisvaleluliuos koiralle. Se on punkkilääke koirille ulkoloisia vastaan, joka karkottaa ja tappaa punkit, tietyt hyttyset, väiveet, kirput ja tietyt ulkoloiset ennen kuin ne ehtivät purra. Aktiiviset aineet tehostavat toistensa vaikutuksia ja karkottavat puutiaiset ja tietyt hyttyslajit, jolloin vältytään ärsyttäviltä puremilta.

Bayvantic vet on punkkilääke yli 1,5 kg:n painoisille koirille ja se on helppokäyttöinen ja vedenkestävä. Punkkikarkotteiden valikoima on laajentunut ja markkinoille on tullut monia erilaisia tuotteita. Bayvantic vet on ollut markkinoilla melko pitkään ja sen valmistemuotona on paikallisvaleluliuos koiralle.

Liuosta annostellaan pipetistä, ja jokainen pakkaus sisältää yhteensä neljä pipettiä. Vaikutusaika on neljä viikkoa, jonka aikana hoito tehoaa esimerkiksi puutiaisiin ja pistokärpäsiin.

Bayvanticia tarjotaan viidessä eri pakkauksessa ja sopiva tuote valitaan koiran painon mukaan. Pienin pakkaus on tarkoitettu alle 4 kg:n painoisille koirille ja sitä voi antaa vähintään 7 viikon ikäiselle ja vähintään 1,5 kg:n painoiselle koiralle. Suurin pakkaus on puolestaan suunnattu 40-60 kg:n painoisille koirille. Bayvantic vet -punkkikarkote on suunnattu ainoastaan koirille, eikä sitä saa koskaan käyttää kissoille.

Valitse sopiva punkkilääke koiralle

Moni odottaa innolla kevättä, kun valon ja lämmön määrä lisääntyy ja energiaa riittää pidemmälle päivää. Kevään aikana luonto herää uudestaan, ja ulkoileminen tuntuu entistä houkuttelevammalta sään suosiessa. Kevät tuo mukanaan kaikenlaista – myös sellaista, joihin koiranomistajan kannattaa varautua: lämpötilan ylittäessä +5 astetta, alkavat punkit  aktivoitua. 

Puutiaiset ovat yleisiä ulkoloisia Suomessa ja niiden tavoitteena on löytää isäntäeläin ravinnon saamista varten. Ravinnon lähteenä toimii isäntäeläimen veri, jota ne imevät isäntäänsä kiinnitettyään. Ajatus ei itsessään viehätä, mutta sen lisäksi punkit ja puutiaiset voivat aiheuttaa koirallesi ja itsellesi vakavia sairauksia.

Punkit  lymyävät tyypillisesti paikoissa, joissa viihdyt todennäköisesti koirasi kanssa. Niitä voi löytyä esimerkiksi korkeista ruohikoista, puistoista, saaristoista ja metsistä. Siellä ne piileskelevät ja pyrkivät siirtymään ohi kulkevan eläimen turkkiin. 

Punkkisuojan valinnassa pitäisi tietää, miten punkkilääke koiralle toimii. Tuotteet eroavat paljon toisistaan ja ne sisältävät erilaisia aineita. Toiset aineet voivat vaikuttaa punkkiin jo ennen kuin se ehtii purra. Toiset taasen voivat alkaa vaikuttaa vasta, kun ainetta siirtyy punkkiin sen jälkeen, kun se on alkanut imeä verta.

Miksi juuri Bayvantic vet?

Paikallisvaleluliuos koiralle sisältää neljä pipettiä, joita on helppo käyttää

Karkottaa puutiaiset ja tietyt hyttyslajit ennen kuin ne ehtivät purra

Säilyttää tehonsa myös koiran kastuessa*. Lue lisää pakkausselosteesta ja tuotetiedoista


Suojaa koiraa puutiaisilta ja tietyiltä hyttysiltä. Torjuu myös hietasääsket, pistokärpäset, kirput ja karvanlähtöä aiheuttavat väiveet

Miten Bayvantic vet toimii?

Bayvantic vet sisältää kahta vaikuttavaa ainetta, imidaklopridia ja permetriiniä, jotka tehostavat toistensa vaikutuksia puutiaisia ja hyttysiä vastaan. Paikallisvaleluliuos on helppokäyttöinen ja säilyttää tehonsa myös koiran kastuessa. Bayvantic vet -valmistetta ei saa käyttää kissoille.

^ Lue tuotetiedot kokonaisuudessaan

Miten Bayvantic vet -punkkilääkettä koiralle käytetään?


Bayvantic vet on helppokäyttöinen punkkilääke koiralle. Se on paikallisvaleluliuos ja sitä levitetään koiran iholle. Tällöin puutiaiset kuolevat jo kosketuksessa ja valmiste karkottaa siis ulkoloiset ennen kuin ne ehtivät purra. Se toimii karkotteena puutiaisia ja tiettyjä hietasääskiä sekä hyttysiä vastaan estäen näitä tarttumasta koiran ihoon ja imemästä tämän verta. Lisäksi se estää myös kirpputartuntoja. Tämä vähentää ärsytystä sekä tartunatautien ja loisten riskiä koiralle.

Näin käytät Bayvantic vet -valmistetta:

1.  Ota pipetti pakkauksesta ja pidä sitä pystyasennossa. Kierrä korkki auki ja irrota se.


2. Käännä korkki ympäri ja aseta se takaisin pipetin päähän.



3. Avaa pipetti kiertämällä korkkia ja irroita sitten korkki.



4 a) Annostele pipetin sisältö koiran koosta riippuen. Pienelle koiralle tehdään jakaus turkkiin lapaluiden väliin.

4 b) Suurelle koiralle pipetin sisältö jaetaan neljään eri kohtaan. Katso tarkemmat ohjeet alta.

Jos koirasi on alle 10 kg painava, tee koiran turkkiin jakaus lapalauiden väliin, jotta iho näkyy. Aseta pipetin kärki iholle ja purista pipettiä useita kertoja niin, että se tyhjenee kokonaan suoraan koiran iholle.

Jos koirasi on yli 10 kg painava, jaa pipetin sisältö neljään eri kohtaan selän alueella lapaluiden ja hännäntyven välissä.

Tee jokaisessa kohdassa turkkiin jakaus niin, että iho näkyy ja purista pipettiä varovasti niin, että osa sisällöstä valuu koiran iholle. Älä annostele yhteen kohtaan suurta liuosmäärää.

Huomioi nämä asiat Bayvantic vet -valmisteessa:

  • Lue pakkausseloste huolellisesti
  • Älä käytä kissoilla
  • Poista jo olemassa olevat puutiaiset koirasta ennen hoitoa
  • Älä päästä koiraa uimaan 48 tuntia hoidon aloituksen jälkeen
  • Samassa taloudessa elävät koirat suositeltavaa käsitellä uusintatartuntojen välttämiseksi
  • Haittavaikutukset: lue lisää pakkausselosteesta
  • Voidaan käyttää tiineyden ja imetyksen aikana

*pitkäkestoisia ja intensiivisiä altistumisia vedelle tulee välttää. Altistuminen vedelle usein saattaa heikentää lääkkeen vaikutusta

Tiesitkö tämän punkeista?

Punkki on lähes joka kesän puheenaihe ja niitä voi havaita suurimmassa osassa Suomea. Ne imevät isäntäeläimestä verta saadakseen ravintoa. Verta imiessään punkki voi tartuttaa sairauksia eläimiin ja ihmisiin.

Punkin elinkierrossa on useita eri vaiheita ja punkki voi levittää sairauksia kaikissa elinkiertonsa vaiheissa. Punkin irrottaminen välittömästi havannoinin jälkeen ei välttämättä riitä, koska punkin toukkia ja nymfejä on lähes mahdotonta havaita eläimen karvapeitteestä. Punkin toukat ja nymfit edeltävät punkin aikuisvaihetta.

Uusimmat tutkimukset osoittavat myös, että tietyt sairaudet tarttuvat nopeammin luultua aiemmin. Ennen luulimme, että tartuntariski on erittäin pieni, jos punkin poisto tapahtuu 24 tunnin kuluttua iholle kiinnittymisestä. Nykytieto kuitenkin kertoo, että esimerkiki babesioosin kaltainen verisairaus voi tarttua jopa kahdeksan tunnin aikana.

Tietyt punkin mahdollisesti tartuttavat sairaudet, kuten puutiaisaivokuume tarttuvat välittömästi. Sen takia nykysuositus kehottaa käyttämään punkkien torjuntaan aineita, jotka karkottavat punkit ennen kuin punkin purema pääsee tapahtumaan.

Bayvantic vet on tämäkaltainen punkkikarkote. Se on punkkilääke koiralle, joka estää punkkeja imemästä verta ja siten minimoi tarttumariskin, jotka punkin purema ja siitä johtuvat sairaudet voivat aiheuttaa. Voit lukea lisää tuotteesta pakkauselosteesta ja tutustua sen tuotetietoihin.


Usein kysyttyjä kysymyksiä Bayvantic vet -valmisteesta

Miten Bayvantic vet eroaa suun kautta annettavista puutiaiskarkotteista?

Bayvantic vet on paikallisvaleluliuos, jota levitetään koiran iholle, joten puutiaiset kuolevat jo kosketuksessa. Bayvantic vet karkottaa puutiaiset ennen kuin ne ehtivät purra. Kuollakseen suun kautta otettaviin puutiaiskarkotteisiin, loisten on ensin purtava koiraa ja altistuttava lääkeaineelle koiran veren kautta. Bayvantic vet tappaa kirput ja puutiaiset ilman verikosketusta, mikä vähentää ärsytystä sekä tartuntatautien ja loisten riskiä koiralle.

Kuinka pitkään yksi hoitokerta tehoaa?

Bayvantic vet levitetään kerran neljässä viikossa, jotta sen teho puutiaisia ja hyttysiä vastaan säilyy. Matkustaessasi, saatat joutua levittämään karkotetta jopa joka toinen viikko riippuen siitä, miltä eksoottisilta lajeilta koira tarvitsee suojaa. 

Teho Phlebotomus papatasi -hietasääskiin kestää 2 viikon ajan ja Phlebotomus perniciousus -hietasääskiin 3 viikkoa, hyttysiin Aedes aegypti 2 viikon ajan ja Culex pipiens 4 viikon ajan.

Voivatko lapset silittää koiraa, jonka iholla on Bayvantic vet -valmistetta?

Kyllä. Anna levitetyn aineen ensin kuivua.

Miksi tarvitaan lääkeaine, joka sekä karkottaa että tappaa?

Käsittely, jolla on sekä karkottava että tappava vaikutus useisiin puutiaistyyppeihin, pienentää riskiä siitä, että puutiaiset ehtivät purra ja imeä verta. Se pienentää puutiaisten levittämien sairauksien aiheuttamaa tartuntariskiä.

Bayvantic vet koiralle

Suoja sekä puutiaisilta että hyttysiltä

  • Bayvantic vet alle 4 kg:n painoisille koirille.

  • Bayvantic vet 4–10 kg:n painoisille koirille.

  • Bayvantic vet 10–25 kg:n painoisille koirille.

  • Bayvantic vet 25–40 kg:n painoisille koirille.

  • Bayvantic vet 40–60 kg:n painoisille koirille.

Connect with Elanco


Elanco and the diagonal bar logo are trademarks of Elanco or its affiliates. ©2023 Elanco

PM-FI-23-0067 / 09-2023